Твердий сир «Радомер»: історія, цікаві факти, кулінарні поєднання
Твердий сир «Радомер»: історія, цікаві факти, кулінарні поєднання
26/04/2019 / Поради експертів

«Радомер» ТМ «Новгород-Сіверський» - ще один представник сирів з великими вічками, який дуже подобається дорослим і дітям. Та й як тут встоїш, якщо його смак - насичений, пряний, з приємною солодкістю так і спокушає з'їсти ще один зайвий шматочок. Ми вирішили розповісти вам цікаві факти про «Радомер» та особливості його поєднання з іншими продуктами, щоб ваше знайомство з сиром стало ще душевнішим!

Читать далее ⟶
«Рафаель» - цікаві факти про сир з великими дірками
«Рафаель» - цікаві факти про сир з великими дірками
28/03/2019 / Поради експертів

«Чим більше сиру, тим більше дірок, ніж більше дірок, тим менше сиру» - напевно, багато хто чув цей забавний абсурдно-логічний вираз. Але як би там не було, мало хто може встояти перед радуючим око та шлунок сиром з великими акуратними глянцевими «вічками». Ми от точно не можемо, тому сьогодні хочемо познайомити вас з гідним представником такого виду - сир «Рафаель» ТМ «Новгород-Сіверський». Цікаві факти про сир і смачний бонус в кінці - стаття до прочитання обов'язкова.

Читать далее ⟶
Пармезан: 10 цікавих фактів про короля сирів
Пармезан: 10 цікавих фактів про короля сирів
25/02/2019 / Поради експертів

Пармезан недарма називають «королем сирів», адже в ньому є все, що робить сир особливим: стандарти виробництва і дозрівання, відточені до ідеалу, гармонія аромату, смаку і текстури, втілена в кожному шматочку і, звичайно ж, багата історія, що починається ще з часів ченців-бенедиктинців (XI-XII століття) і приховує в собі чимало цікавих фактів. Про десять найцікавіших з них розповідаємо в статті.

Читать далее ⟶
Сир «Фламандський»: користь для здоров'я і особливості
Сир «Фламандський»: користь для здоров'я і особливості
17/10/2018 / Поради експертів

Сир - продукт, в який неможливо не закохатися. І серед величезного різноманіття його видів кожен зможе знайти свій улюблений, той, для якого завжди буде відведена полиця в холодильнику. Сьогодні ми б хотіли познайомити вас з одним з яскравих представників новгород-сіверських сирів, натуральним, смачним і дуже-дуже корисним, - сиром «Фламандський»

Читать далее ⟶
Чеддер на варті вашого здоров'я
Чеддер на варті вашого здоров'я
14/09/2018 / Поради експертів

Сир Чеддер - продукт, що користується надзвичайною популярністю в світі. На своїй батьківщині, у Великобританії, його продажі складають більше 50% від кількості всієї сирної продукції на ринку. А в Америці займає друге місце по вживанню після моцарели. В Україні Чеддер широко використовується для приготування бургерів, бутербродів, фондю, а також в якості компонента сирної тарілки. Але не всі знають, що цей пікантний сир не тільки має неповторний смак і незабутнім забарвленням, а й надзвичайно корисний для здоров'я.

Читать далее ⟶
5 цікавих фактів про сир «Голландський»
5 цікавих фактів про сир «Голландський»
30/08/2018 / Поради експертів

Яка у вас асоціація зі словом «голландський»? Впевнені, багато хто відповість, що це сир! І не дивно, адже це, мабуть, один з найпопулярніших сирів, які використовуються в кулінарії. Бутерброди, піцца, лазанія, всілякі салати - всі гарні з голландським сиром. Але не всі знають, що цей продукт має не тільки відмінний смак, але й багату історію, найцікавіші факти з якої ми розповімо вам в статті.

Читать далее ⟶
Король сыров – Пармезан
Король сыров – Пармезан
20/03/2018 / Поради експертів
Читать далее ⟶
Моцарелла: 5 причин полюбити цей сир
Моцарелла: 5 причин полюбити цей сир
15/09/2017 / Поради експертів

Моцарелла - кулінарний винахід італійського регіону Кампанія, який набув популярності і отримав любов гурманів усього світу. За 8 століть своєї історії цей розсільний сир пройшов шлях від їжі паломників і кочівників до страви, без якої не обійдеться жоден святковий стіл. Неможливо уявити собі без моцарели всіма улюблену піцу, ароматну лазанью, гарячі бутерброди, а також багато холодних закусок.

Читать далее ⟶
Чим корисний чудо-сир пармезан?
Чим корисний чудо-сир пармезан?
27/07/2017 / Поради експертів

Італієць королівської крові Пармезан - один з найстаріших і найвідоміших сирів у світі. До недавнього часу в Україні не було власного виробника пармезану. І тільки три роки тому технологи і сировари Новгород-Сіверського сирзаводу разом з відомими європейськими виробниками ферментів і заквасок відтворили той самий Пармезан з його оригінальним смаком і характеристиками.

Читать далее ⟶
7 дивовижних фактів про сир чеддер
7 дивовижних фактів про сир чеддер
05/07/2017 / Поради експертів

Незрівняний смак сиру Чеддер ось уже майже понад 800 років радує гурманів з усього світу. За багато століть його історія збагатилася цілою палітрою вражаючих подій. Ця добірка історичних фактів про чеддер змусить вас по-новому поглянути на улюблений сир.

Читать далее ⟶
Чому твердий сир необхідний в раціоні людини: топ-7 корисних властивостей
Чому твердий сир необхідний в раціоні людини: топ-7 корисних властивостей
17/05/2017 / Поради експертів

Сир - не тільки смачний, але і дуже корисний продукт, який містить необхідні для організму білки, жири, мікроелементи і вітаміни. Але кожний вид сиру корисний по-своєму. Користь залежить від його твердості, ступеня дозрівання, складу мікрофлори, виду використовуваного молока.

Читать далее ⟶
Топ-5 сирів для ідеальної піци
Топ-5 сирів для ідеальної піци
29/03/2017 / Поради експертів

Які сири покласти в ідеальну піцу? Сир в піцу кладеться двома шарами: один на корж відразу після томатної пасти, а другий - в самому кінці. Перший шар сиру впливає на її консистенцію, другий - на смак. У нашій статті ми розповідаємо, які види сирів допоможуть домогтися збалансованого смаку піци.

Читать далее ⟶
Чому так необхідні біфідобактерії?
Чому так необхідні біфідобактерії?
18/02/2017 / Поради експертів

Біфідобактерії відносяться до грампозитивних анаеробних мікроорганізмів, які зовні нагадують дугоподібні палички. Структури їх кінцевих точок можуть потовщуватись і зтоншуватись, розділяючись на дві рівні частини. Саме цим пояснюється їх назва, яка з латинської означає «розділена надвоє бактерія».

Читать далее ⟶
Як вибрати найкорисніший продукт з біфідобактеріями
Як вибрати найкорисніший продукт з біфідобактеріями
08/02/2017 / Поради експертів
Біфідобактерії - це особливі бактерії, які виконують ряд найважливіших функцій в травній системі. Тому для здорової роботи кишечника так важливо вживати продукти, в яких вони містяться. Як купити продукт з біфідобактеріями, щоб отримати від нього максимум користі, радять експерти-сировари.
Читать далее ⟶
Топ-5 елітних сирів для святкового столу
Топ-5 елітних сирів для святкового столу
06/01/2017 / Поради експертів

Сир вже давно перетворився в невід'ємне частування святкового столу. Сирні нарізки, страви з сиром допомагають урізноманітнити меню на свято, порадувати і здивувати своїх гостей. Нижче ми підібрали для Вас лінійку елітних сирів, які добре підходять в якості інгредієнта святкових страв і відмінно смакують з шампанським, ігристим вином та іншими алкогольними напоями. Сподіваємося, ці поради допоможуть Вам відмінно підготуватися до свята.

Читать далее ⟶
5 способів відрізнити натуральний сир від підробки
5 способів відрізнити натуральний сир від підробки
20/12/2016 / Поради експертів

Пальмова олія - відомий замінник молочного жиру в сироварінні, який серйозно загрожує здоров'ю людини. Тим часом, його використання вже давно стало звичною справою для українських виробників. Сьогодні придбати сир без пальмового масла вкрай складно, хоча і можливо. Експерти Новгород-Сіверського сирзаводу поділилися шістьма простими порадами, які допоможуть Вам у виборі натурального твердого сиру без пальмового масла.

Читать далее ⟶