Натуральний сир - друг імунітету
08/12/2017
Сир - це дуже смачні молочні ласощі, які служать відмінним доповненням до багатьох страв, з одного боку. А з іншого - це цілий комплекс вітамінів, які позитивно впливають на імунну систему людини. Новгород-Сіверський сирзавод вже більше тридцяти років виробляє натуральні сири з фермерського молока екстра-класу за кращими світовими технологіями. Фахівці сирзаводу розповіли про користь натурального сиру для імунітету людини.
- Тверді сири - це джерело пробіотиків, корисних бактерій, які запобігають старінню імунітету і посилюють його захисні функції. Такі мікроорганізми як лактобактерії та біфідобактерії, що використовуються у виробництві сиру, знищують хвороботворні бактерії і забезпечують відновлення мікрофлори кишечника. Серед найбільш корисних сирів - розробка Новгород-Сіверського сирзаводу: «Біфісир» і «Біфідосир». Бактерій, що підвищують імунітет, в ньому в 5-10 разів більше, ніж в іншій кисломолочній біфідопродукціі.
- Сир - це концентрат цілого ряду корисних для імунної системи вітамінів! Так, вітамін А в його складі має потужні противірусні властивості, В6 підсилює протизапальну активність білих кров'яних клітин, Е стимулює імунітет, вітамін С має виражені антивірусні властивості.
- Натуральний сир - це джерело кальцію, який допомагає імунній системі боротися зі збудниками хвороб (бактеріями, вірусами або токсичними речовинами).
- Інші корисні мінеральні речовини в сирі - селен і цинк. Селен допомагає виробляти антитіла, які розпізнають інфекції та оперативно реагують на них. Цинк необхідний, щоб захистити організм від хвороботворних вірусів.
- І, нарешті, сир - джерело лінолевої кислоти, яка має імуностимулюючі властивості і забезпечує профілактику різних захворювань, що викликаються вірусами або бактеріями.
Для профілактики вірусних хвороб рекомендується вживати 100г натурального твердого сиру не менше трьох разів на тиждень. Зрілі сири ТМ «Новгород-Сіверський» є 100% натуральним продуктом без консервантів, синтетичних барвників, ароматизаторів та покращувачів смаку.
Їмо і зміцнюємо імунітет!
Категорія: Поради експертів