Як вибрати найкорисніший продукт з біфідобактеріями

08/02/2017
Як вибрати найкорисніший продукт з біфідобактеріями

Біфідобактерії - це особливі бактерії, які виконують ряд найважливіших функцій в травній системі. Тому для здорової роботи кишечника так важливо вживати продукти, в яких вони містяться. Як купити продукт з біфідобактеріями, щоб отримати від нього максимум користі, радять експерти-сировари.

Виберіть правильний продукт

Представники корисної мікрофлори містяться як в уже звичних всім кисломолочних продуктах, так і в тих, які у споживача не асоціюються з «біо / біфідо» продуктами. При цьому користь останніх нітрохи не менша, а іноді навіть більша, ніж у вищезгаданих молочнокислих продуктів. Хорошим прикладом є унікальний для українського ринку продукт - тверді сири, збагачені біфідобактеріями (Bifidobacterium) Animalis subsp. Lactis.

Уважно вивчіть склад

Корисними є тільки кисломолочні продукти, які містять живі культури: Lactobacillus bulgaricus, Bifidobacterium, Bifidus і Lactobacillus acidophilus. Також важливо не плутати написи на етикетці: «Живі та активні культури» і «Виготовлений на основі живих лактобактерій». Остання - не більше, ніж хитрий прийом, який дозволяє виробникові ввести в оману з цілю продати непотрібний продукт.

Зверніть увагу на дату виготовлення і термін придатності

Термін придатності кисломолочного продукту з корисними живими бактеріями не повинен перевищувати 7 днів. Справа в тому, що чим ближче кінець терміну зберігання продукту, тим менше в ньому стає бактерій. За ГОСТом на кінець терміну придатності кількість молочнокислих бактерій в молочнокислому продукті не повинна бути меншою ніж 1 ? 107 КУО / г (КУО - колонії утворюють одиниці - живі мікроорганізми, молочнокислі бактерії). Зазвичай на етикетці продукту вказують кількість КУО на 1 м. Якщо термін придатності йогурту, кефіру та іншого кисломолочного продукту - більше 7 днів, значить він містить консерванти, відповідно, корисних «живих» біфідобактерій в ньому немає.

Порахуйте, скільки днів минуло від дня виготовлення

Кисломолочний продукт з біфідобактеріями корисно впливає на організм, тільки якщо його вжити в перші 5 днів з дня виготовлення. Це пояснюється способом його виробництва. C додаванням корисних бактерій в пастеризоване молоко відбувається вироблення молочної кислоти. Таке середовище проживання стає непридатним для виживання біфідобактерій і вони починають гинути.

Однак в твердому сирі корисні бактерії зберігаються довше. Оскільки в ньому відсутня сироватка і кислоти, а середовище проживання біфідобактерій на протязі всього терміну зберігання продукту залишається практично незмінним. Завдяки такому «клімату», кількість біфідобактерій в ньому в кілька разів більше.

Унікальні «Біфідосир» і «Біфісир» ТМ «Новгород-Сіверський», завдяки спеціальній рецептурі, містять в 20 разів більше біфідобактерій, ніж будь-який кисломолочний продукт. Ці корисні мікроорганізми допомагають здоров'ю, виконуючи функцію санітарів: борються з хвороботворними бактеріями, синтезують речовини, що відповідають за імунітет, виводять з організму токсини і канцерогени. Для виготовлення сиру з біфідобактеріями використовується лише добірне високоякісне молоко з екологічно чистого регіону України (Чернігівщина), а також закваски європейської якості.

Їжте сир і залишайтеся здоровими!

Категория: Советы экспертов
Свежие публикации
Сыр «Фламандский»: польза для здоровья и особенности
Сыр «Фламандский»: польза для здоровья и особенности
17/10/2018 / Советы экспертов
Сыр – продукт, в который невозможно не влюбиться. И среди огромного многообразия его видов каждый сможет найти свой любимый, тот, для которого всегда будет отведена полка в холодильнике. Сегодня мы бы хотели познакомить вас с одним из ярких представителей новгород-северских сыров, натуральным, вкусным и очень-очень полезным, – сыром «Фламандский».
Читать далее ⟶
Чеддер на страже вашего здоровья
Чеддер на страже вашего здоровья
14/09/2018 / Советы экспертов
Сыр Чеддер – продукт, пользующийся чрезвычайной популярностью в мире. На своей родине, в Великобритании, его продажи составляют более 50% от количества всей сырной продукции на рынке. А в Америке занимает второе место по употреблению после моцареллы.
Читать далее ⟶
5 интересных фактов о сыре «Голландский»
5 интересных фактов о сыре «Голландский»
30/08/2018 / Советы экспертов
Какая у вас ассоциация со словом «голландский»? Уверены, многие ответят, что это сыр! И не удивительно, ведь это, пожалуй, один из самых популярных сыров, используемых в кулинарии. Бутерброды, пицца, лазанья, всевозможные салаты – все хороши с голландским сыром. Но не все знают, что этот продукт имеет не только отменный вкус, но и богатую историю, самые интересные факты из которой мы расскажем вам в статье.
Читать далее ⟶