Як вибрати найкорисніший продукт з біфідобактеріями

08/02/2017
Як вибрати найкорисніший продукт з біфідобактеріями

Біфідобактерії - це особливі бактерії, які виконують ряд найважливіших функцій в травній системі. Тому для здорової роботи кишечника так важливо вживати продукти, в яких вони містяться. Як купити продукт з біфідобактеріями, щоб отримати від нього максимум користі, радять експерти-сировари.

Виберіть правильний продукт

Представники корисної мікрофлори містяться як в уже звичних всім кисломолочних продуктах, так і в тих, які у споживача не асоціюються з «біо / біфідо» продуктами. При цьому користь останніх нітрохи не менша, а іноді навіть більша, ніж у вищезгаданих молочнокислих продуктів. Хорошим прикладом є унікальний для українського ринку продукт - тверді сири, збагачені біфідобактеріями (Bifidobacterium) Animalis subsp. Lactis.

Уважно вивчіть склад

Корисними є тільки кисломолочні продукти, які містять живі культури: Lactobacillus bulgaricus, Bifidobacterium, Bifidus і Lactobacillus acidophilus. Також важливо не плутати написи на етикетці: «Живі та активні культури» і «Виготовлений на основі живих лактобактерій». Остання - не більше, ніж хитрий прийом, який дозволяє виробникові ввести в оману з цілю продати непотрібний продукт.

Зверніть увагу на дату виготовлення і термін придатності

Термін придатності кисломолочного продукту з корисними живими бактеріями не повинен перевищувати 7 днів. Справа в тому, що чим ближче кінець терміну зберігання продукту, тим менше в ньому стає бактерій. За ГОСТом на кінець терміну придатності кількість молочнокислих бактерій в молочнокислому продукті не повинна бути меншою ніж 1 ? 107 КУО / г (КУО - колонії утворюють одиниці - живі мікроорганізми, молочнокислі бактерії). Зазвичай на етикетці продукту вказують кількість КУО на 1 м. Якщо термін придатності йогурту, кефіру та іншого кисломолочного продукту - більше 7 днів, значить він містить консерванти, відповідно, корисних «живих» біфідобактерій в ньому немає.

Порахуйте, скільки днів минуло від дня виготовлення

Кисломолочний продукт з біфідобактеріями корисно впливає на організм, тільки якщо його вжити в перші 5 днів з дня виготовлення. Це пояснюється способом його виробництва. C додаванням корисних бактерій в пастеризоване молоко відбувається вироблення молочної кислоти. Таке середовище проживання стає непридатним для виживання біфідобактерій і вони починають гинути.

Однак в твердому сирі корисні бактерії зберігаються довше. Оскільки в ньому відсутня сироватка і кислоти, а середовище проживання біфідобактерій на протязі всього терміну зберігання продукту залишається практично незмінним. Завдяки такому «клімату», кількість біфідобактерій в ньому в кілька разів більше.

Унікальні «Біфідосир» і «Біфісир» ТМ «Новгород-Сіверський», завдяки спеціальній рецептурі, містять в 20 разів більше біфідобактерій, ніж будь-який кисломолочний продукт. Ці корисні мікроорганізми допомагають здоров'ю, виконуючи функцію санітарів: борються з хвороботворними бактеріями, синтезують речовини, що відповідають за імунітет, виводять з організму токсини і канцерогени. Для виготовлення сиру з біфідобактеріями використовується лише добірне високоякісне молоко з екологічно чистого регіону України (Чернігівщина), а також закваски європейської якості.

Їжте сир і залишайтеся здоровими!

Категория: Советы экспертов
Свежие публикации
«Рафаэль» - интересные факты о сыре с большими дырками
«Рафаэль» - интересные факты о сыре с большими дырками
28/03/2019 / Советы экспертов
«Чем больше сыра, тем больше дырок, чем больше дырок, тем меньше сыра» - наверное, многие слышали это забавное абсурдно-логическое выражение. Но как бы там ни было, мало кто может устоять перед радующим глаз и желудок сыром с большими аккуратными глянцевыми «глазками». Мы вот точно не можем, поэтому сегодня хотим познакомить вас с достойным представителем крупнопористых сыров – «Рафаэлем» ТМ «Новгород-Северский». Интересные факты о сыре и вкусный бонус в конце – статья к прочтению обязательна.
Читать далее ⟶
Пармезан: 10 интересных фактов о короле сыров
Пармезан: 10 интересных фактов о короле сыров
25/02/2019 / Советы экспертов
<p>Пармезан не зря называют «королем сыров», ведь в нем есть все, что делает сыр особенным: стандарты производства и созревания, отточенные до идеала, гармония аромата, вкуса и текстуры, воплощенная в каждом кусочке и, конечно же, богатая история, начинающаяся еще со времен монахов-бенедиктинцев (XI-XII века) и скрывающая в себе немало любопытных фактов. О десяти самых интересных из них рассказываем в статье.</p>
Читать далее ⟶
Сыр «Фламандский»: польза для здоровья и особенности
Сыр «Фламандский»: польза для здоровья и особенности
17/10/2018 / Советы экспертов
Сыр – продукт, в который невозможно не влюбиться. И среди огромного многообразия его видов каждый сможет найти свой любимый, тот, для которого всегда будет отведена полка в холодильнике. Сегодня мы бы хотели познакомить вас с одним из ярких представителей новгород-северских сыров, натуральным, вкусным и очень-очень полезным, – сыром «Фламандский».
Читать далее ⟶